Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Jewelek

Jewelek

Jewel of Chaos
letoltes--2-.jpg
Szörnyekből és boxok-ból esik! Használata Kombinálásokra!

Jewel of Soul
letoltes--3-.jpg
Felhasználási módja sokszínű, bár inkább az itemek szintjének növelésére szokták használni. Használata egyszerű, csak az item felé kell húzni. Ezzel a módszerrel egészen +9-ig növelhető itemeink szintje, de legyünk óvatosak, mert a Jewel of Soul sikeressége 50%, luckos itemnél 75%. +1-tol +6-ig csak 1 szintet tud levenni az itemünk szintjéből, de +7-tol +9-ig terjedő húzásnal az itemünk újra +0-ás lehet. Egyértelmű, hogy ha sikerül a húzás, akkor 1 szintet emelünk az itemünkön. A Jewel of Soult lehet még használni külömböző CS (Castle Siege) itemek/potionok, Dark Lord petek, 3. szintű wingek előállítására, valamint szükség van rá a lordmixekhez is. Szörnyekből és boxokbol eshet.

Jewel of Bless
letoltes.jpg
Felhasználási módja megegyezik a Jewel of Soul-éval, de ezzel csak +6-ig növelhető itemeink szintje és a sikerességi arány 100%.  Ez is szörnyekből és boxokbol eshet.

Jewel of Life
letoltes--1-.jpg
Ezzel a drágakővel az itemek opcioit lehet növelni (Figyelem: ancient opciok növelésére nem lehet használni!). Sikerességi aránya mindig 50%, és ha nem sikerül a húzás, akkor az összes addigi Jewel of Life-al adható opció eltűnik. Egy itemen maximum 7 alkalommal használható. Szörnyek és boxok dobják.

Jewel of Creation
letoltes--2-.jpg
Használható fruitok (a fruitok reszet rendszerű szervereken hasztalanok), Dark Lord petek, 3. szintű wingek készítésénél. Mivel sokkal tobb esik, mint amennyi elhasználásra kerülne, ezért a játékosok inkább zen növelésére használják (NPC 12 millió zent ad érte).

Jewel of Guardian
letoltes--4-.jpg
A Jewel of Guardian egy világoskék színű drágakő. CS eventen, valamint lordmixek készítésénél szokták felhasználni. Magasabb szintű pályákon és Land of Trialban szokott esni.

Gemstone
letoltes--5-.jpg

A Gemstone egy feldolgozatlan, úgymond ásvány, amiből a Jewel of Harmony lesz, ha "finomítjuk". Mindezt Kantru-ban tehetjük meg ELPIS-nél, aki a Tower of Refine-ban található meg.

Magához ELPIS-hez akkor juthatunk el, ha Kantru eventet megnyerjük, vagy ha van nálunk egy úgynevezett Moonstone Pendant, akkor azonnal beugorhatunk Kantru kapujától a Tower of Refine-ba. Magát a Moonstone Pedant-ot Kantru-ban találhatjátok meg!

letoltes--6-.jpg

Gemstone Jewel of Harmony-vá alakítása.

1. Beszélj Elpis-el
2. Klikk a Refine Gemstone gombra (lásd a fenti kép)
3. Rakj be egy Gemstone-t, majd nyomj OK-t
4. Amennyiben a kombináció sikeres, akkor kapsz egy Jewel of Harmony-t, míg a Gemstone értelem szerűen eltűnik
5. Amennyiben nem sikerül, a Gemstone akkor is eltűnik


Jewel of Harmony
letoltes--7-.jpg

A Jewel of Harmony(JoH) egy speciális jewel, melyet hasonló módon kell használni, mint a Jewel of Life.

Azonban lényeges dolgokban eltér tőle:
* speciális option-t rak az itemekre
* az option véletlenszerűen kerül kiválasztásra
* ez az option NEM excellent option
* a JoH-al erősített itemet NEM LEHET ELADNI
* azonban a JoH optiont LE LEHET VETETNI az adott itemről

Használata egyszerű, előbb kattintunk a jewelre, föléhúzzuk a jewelt a kiválasztott item fölé, majd ismét kattintunk.
Egy véletlen szerűen kiválasztott option fog rajta megjelenni.

Ha az option megvan az itemen, akkor annak szintjét a Lower Refining Stone és a Higher Refining Stone-al lehet tovább növelni, egészen a fenti táblázatban megadott szintig, azonban arra figyelni kell, hogy a Refining Stone-okat csak 5 azaz ÖT alkalommal lehet alkalmazni az itemen, tovább már nem lesz semmilyen hatása rá.
Természetesen a lower kisebb, a higher nagyobb mértékben emeli a szintet.

Lower Refining Stone és Higher Refining Stone

letoltes--8-.jpg

A Lower Refining Stone (LRS) és a Higher Refining Stone (HRS) a sikeres JoH által adott option emelésére szolgál. Mint azt a fenti táblázatban is láthatjátok, a szintet bizonyos mértékik lehet csak emelni. Az emelés nagysága függ a refining stone nagyságától. LRS esetében kisebb, HRS esetében nagyobb mértékben nő a szintje, azonban vigyázni kell, mert nemcsak adhat, de el is vehet, vagyis akárcsak a JoL esetében itt is leronthatja alap szintre egy sikertelen használat.
Használata akárcsak a JoL esetében, kattintás a stone-ra, a már sikeresen JoH-al optiont adott item fölé húzzuk, majd ismét kattintunk.

Maguknak a LRS és a HRS elkészítése a következő képpen történhet (természetesen találhatunk is ilyen köveket, de alap beállításban ilyen követ nem droppol semmi, csak készíteni lehet):

1. Menj el Aidába
2. Beszélj Osbourne-al
letoltes--9-.jpg
3. Rakj be bármilyen itemet, természetesen minél nagyobb az item szintje, annál valószínűbb a HRS elérése
4. Kattints a Refine gombra

Ha sikerül létrejön az LRS vagy a HRS, ha nem, az item eltűnik. Minél nagyobb az item szintje, annál valószínűbb a magasabb szintű stone létrejötte.
Az így létrejött stone-ok a már leírt módon használhatók, hogy növeljük a JoH által adott option nagyságát.

Azonban mivel ezeket az itemeket eladni nem lehet, ezért létezik ez másik NPC is, mely képes levenni a JoH optiont az itemről. Természetesen sem a jewel, sem a felhasznált kövek nem kerülnek visszaadásra, azok végleg elvesznek így!
Az eljárás a következő:

1. Menj el Aida-ba
2. Beszélj Jerridon-al
letoltes--10-.jpg
3. Tedd be a JoH-al erősített itemed
4. Kattints a Restore gomb-ra